Sudjuc și Braunșveigscaia : Manuscrisele nu ard, iar rețetele nu se îmbătrănesc
Noutățile companiei

Mîncarea nu este o simplă necesitate, ci o mare plăcere, în deosebi cînd în timpul mîncării știi că atingi istoria. Cu salamurile crud-afumate de la Carmez poți să știi pe sigur – călătoria culinară prin istoria nu poate fi subestimată în timp.

Salam din delfini

Este greu de spus cînd au apărut salamurile crud-afumate, iar au devenit pentru prima dată produsele la scară largă în Roma antică. În timpul Păcii chiar și aristocrații savurau o astfel de delicatețe. In timpurile antice armată a fost hrănită cu salamurile crud-afumate. Carnea crudă a fost alterată foarte repede pe caldură. Din motive de siguranță, intestinele curățate au fost umplute cu carne tocată cu amestec de condimente și afumate. Salamurile au fost uscate repede, aveau mirosul de fum, după ce puteau sa fie păstrate pe o lungă perioadă de timp. Romanii restricții nu aveau, deaceea produceau salamuri și din carnea delfinilor.

Sudjuc și Braunșveigscaia : Manuscrisele nu ard, iar rețetele nu se îmbătrănesc

Salamul crud-afumat popular Sudjuc a fost o bucată tradițională a nomazilor turcice. Cu picioarele poporului turcic în secolele XIII și XIV, Sudjuc-ul a trecut prin toate Balcanii și s-a așezat în bucătăria națională a bulgarilor, sârbilor, grecilor, armenilor.

Sudjuc și Braunșveigscaia : Manuscrisele nu ard, iar rețetele nu se îmbătrănesc

O lună și jumătate pentru pregătire

În present, ca și înainte, salamurile crud-afumate se produc într-o perioadă lungă de timp. Este necesară o săptămâna – pentru pregătirea cărnii, o săptămână – pentru pregătirea cărnii tocate cu slănină și cel puțin 30 de zile – pentru afumarea la rece (într-o cameră de afumare cu t 25oC). Acasă nu este posibil de repetat, iar cu eforturile fabricii Carmez cu istoria sa de peste 100 de ani – aceste salamuri se produc cu ușurință.

Sudjuc și Braunșveigscaia : Manuscrisele nu ard, iar rețetele nu se îmbătrănesc

Salamurile crud-afumate sunt cele mai condimentate printre salamuri. Sunt făcute cu o mulțime de condimente și, uneori, se adaugă chiar și coniac în rețeta (de exemplu, în „Mozaic” sau „Servelat”). Salamurile acestea au un miros foarte plăcut și valoarea nutritive mare și în același timp, nu conțin carbohidrați.

Sudjuc și Braunșveigscaia : Manuscrisele nu ard, iar rețetele nu se îmbătrănesc

Rețetele nu se îmbătrănesc

Astfel de salam va fi bun pentru pizza, va face o ”companie” excelentă altor feluri de salam în ciorbă rusească sau în formă fin tăiată se va potrivi chiar și pentru salate. Acesta este un ingredient obligatoriu într-un fiecare platou de salamuri. Sudjuc, de exemplu, va deveni acel accent neobișnuit, care va surprinde oaspeții. Iar „Braunsveigscaia” vă va aminti de ce germanii sunt considerați cele mai buni cunoscători ai produselor din carne. Rețeta este aceeași!